Verwacht: Korte verhalen uit de Gouden Eeuw

De Gouden Eeuw, wat een tijd! Wie heeft er geen beeld bij? Hoog opgetuigde driemasters, in linie zeilend, vurend uit de bakboordkanonnen. Schatrijke kooplieden die op de Amsterdamse beurs, zwetend en handenwringend, hun kapitaal investeren in de risicovolle specerijhandel. Schepen van de WIC die voerden op ruige zeeën, oorlogvoerend en handelend in mensen. Predikanten die galmend en met brede armgebaren de nieuwe leer verkondigen. Het volk dat ploetert en foetert alsof er nooit een Gouden Eeuw heeft bestaan.

In deze bundel vindt u een verzameling van verhalen die de diversiteit van de Gouden Eeuw goed weergeven. Van een patriciër die een dodo koopt, tot een vrouw die tot slaaf gemaakt wordt en van een arme metselaar tot een schilder die werkt in opdracht voor het koninklijk huis.
De boekpresentatie vindt plaats op 25 oktober in boekhandel Van Stockum te Leiden. Meer informatie staat HIER.

Na elk verhaal volgt een toelichting op de historiciteit van het verhaal.
De bundel is vanaf 25 oktober te koop voor €15,-.
Auteurs:
Annette Akkerman
Nicoline van de Beek
Kim Bergshoeff
Eric van Berkel
Judith den Besten
Lianne Damen
Jeanine Erades
Kelly Hagens
Sandra Hakkens
Renate Mamber
Yvette de Klerk
Marco Knauff
Hay van den Munckhof
Gitta van Reeth
Shavawn Somers
Fred Spierings
Steven Standaert
Sandrine van der Velde
Jo Vranckx
Marian Werkman
Stefan Zomers