Over ons

Welkom op deze website die volledig in het teken staat van ‘het korte verhaal’.

Het wordt de laatste jaren steeds vaker geroepen: het korte verhaal krijgt in het Nederlands taalgebied niet de aandacht die het verdient. Gelukkig komt er daardoor steeds meer aandacht voor dit bijzondere genre. Op deze website proberen wij zoveel mogelijk informatie en nieuws over het korte verhaal te verzamelen.

Wat kun je vinden op Het Korte Verhaal?

  • Aankondigingen van Nederlandstalige verhalenbundels (in alle genres) die zijn verschenen of gaan verschijnen
  • Recensies van verhalenbundels geschreven door ons redactieteam
  • (Links naar) Leesfragmenten van verhalenbundels
  • Aankondigingen van boekpresentaties van verhalenbundels in Nederland en België die vrij toegankelijk zijn voor geïnteresseerden.
  • Aankondigingen van literaire evenementen rondom verhalen/ bundels/ literaire prijzen etc. voor het Nederlandse taalgebied.
  • Aankondigingen van schrijfwedstrijden voor korte verhalen in Nederland en België die toegankelijk zijn voor een brede doelgroep
  • Schrijftips voor het schrijven van korte verhalen
  • Aankondigingen van cursussen en workshops voor het schrijven van korte verhalen.
  • In de toekomst: interviews met auteurs en samenstellers van verhalenbundels

Partnerlink bol.com

Op deze website staan veel links (referrals) naar verhalenbundels op Bol.com. Als u deze links gebruikt om enige aankoop te doen op Bol, zal Het Korte Verhaal een klein percentage ontvangen van uw aankoopbedrag. Deze opbrengsten worden gebruikt voor de domeinnaam, webhosting en andere kosten voor het onderhoud van deze website. Daarnaast hebben we er in 2020 voor het eerst prijzengeld mee kunnen uitkeren aan de winnaar van onze schrijfwedstrijd. U kunt Het Korte Verhaal dus steunen door een van onze links te gebruiken mocht u iets aanschaffen op Bol. Voor boeken raden wij altijd aan om zoveel mogelijk naar uw lokale boekwinkel te gaan en het boek daar te kopen. Maar als u andere Bol-aankopen doet, van aankleedkussen tot zeepdispenser, bier tot toiletpapier, kunt u ons met een klikje steunen.

Contact/ Pers: 

Mocht je een goede tip voor de redactie hebben, stuur ons dan zeker een persbericht via e-mail  (mail @kortverhaal.info spatie weghalen)

Alle persberichten rond cursussen/ workshops/ evenementen/ schrijfwedstrijden voor korte verhalen zijn welkom. Daarnaast kunnen uitgevers en auteurs persberichten sturen over de verschijningen van verhalenbundels en vrij toegankelijke boekpresentaties.

Uitgevers zijn van harte welkom om te mailen over een samenwerking, zoals het exclusief plaatsen van leesfragmenten of verhalen, interviews met auteurs en/of exemplaren om weg te geven in winacties.

Redactie Het Korte Verhaal

Carien Touwen – hoofdredacteur
Carien Touwen werkt als auteur, freelance redacteur en journalist. Carien was een van de twee oprichters van literaire uitgeverij Parelz (2009-2015), een uitgeverij voor korte verhalen, en de hoofdredacteur van Azra Magazine (2012-2015) een literair blad in boekvorm vol korte verhalen. Ze interviewt sinds 2008 auteurs uit binnen- en buitenland (voor o.a. Ezzulia, Spits, Crimezone, Hebban, Vrouwenthrillers en Boekenkrant) en heeft veel redactiewerk en proefleeswerk voor andere auteurs gedaan. Ze publiceerde zelf ook een aantal korte verhalen in diverse bundels.
Website: www.carientouwen.com

Marjet Maks – redacteur
Marjet Maks (1959) debuteerde in 2013 met De zucht van de Moor. Een historische roman over een stukje Moorse geschiedenis van Andalusië. Marjet woont in Andalusië, in Las Alpujarras waar ze met haar partner een bed & breakfast runt. In 2014 verscheen Voor onze tijd, een kroniek van haar eigen Amsterdamse familie en De laatste herder, een bundel met columns en verhalen over haar leven in een Spaans bergdorp. De columns verschenen eerder in het human interest kwartaalblad Vruchtbare Aarde waar Marjet sinds 2009 voor schrijft. In 2017 bracht ze de bundel Blauwdruk uit met vijftien korte verhalen.
Website: www.schrijfmaks.raya.org

Remko Meddeler – redacteur
Remko Meddeler (1972) is geboren, getogen, verhuisd en getrouwd als vele anderen. Allemaal in Twente, dat wel. Bijzonder is dat hij later in zijn leven terugkeerde naar de liefde van zijn jeugd: het geschreven verhaal. Na jaren van recenseren voor de websites Crimezone en Ezzulia, en een enkele keer voor de jaarlijkse Detective en Thrillergids van Vrij Nederland, besloot hij in 2007 van zijn hobby zijn werk te maken. Na een studie journalistiek in Utrecht richtte hij zijn eigen tekstbureau Meddtekst op. Hij werkte als redacteur en corrector voor verschillende uitgeverijen en schreef uiteenlopende artikelen voor diverse tijdschriften en websites. In 2015 werd bij hem een tot op heden stabiele vorm van kanker geconstateerd, waarna hij stopte met Meddtekst. Recensies is hij altijd blijven schrijven.

Stef Smulders – redacteur
Stef Smulders woont sinds 2008 met man en hond in Italie waar zij bed and breakfast Villa I Due Padroni bestieren. In 2014 publiceerde hij zijn eerste boek, Italiaanse Toestanden, met korte verhalen over het leven in Italië. In 2016 en 2017 verschenen er twee vervolgdelen en ook de Engelse vertaling van het eerste deel, onder de titel ‘Living in Italy’. Stef leest graag en veel verhalenbundels, ook Engelstalig, en is een fan van onder andere Nabokov, Munro, Atwood en in het Nederlandse taalgebied Heeresma, Hotz, Wolkers, Van Essen en meer. Hij is altijd nieuwsgierig en op zoek naar nieuwe talenten.
Dit is zijn website: Italiaanse Toestanden

1 Trackback / Pingback

  1. Winnaar schrijfwedstrijd Het Korte Verhaal 2021 – Het Korte Verhaal

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.