Over ons

Welkom op deze website die volledig in het teken staat van ‘het korte verhaal’.

Het wordt de laatste jaren steeds vaker geroepen: het korte verhaal krijgt in het Nederlands taalgebied niet de aandacht die het verdient. Gelukkig komt er daardoor steeds meer aandacht voor dit bijzondere genre.

Op deze website proberen wij zoveel mogelijk informatie en nieuws over het korte verhaal te verzamelen. Enerzijds zullen we naar de leeskant kijken en vermelden welke bijzondere verhalen en verhalenbundels er verschenen zijn en zullen we een deel hiervan recenseren. In het verlengde daarvan gaan we interviews plaatsen met de auteurs van deze verhalen, maar ook links naar waar korte verhalen (gratis) te lezen zijn of waar de bundels te koop zijn.
Anderzijds kijken we naar de schrijfkant en zullen er schrijftips worden verzameld, alsook links naar cursussen/ workshops en (uitslagen van) schrijfwedstrijden voor korte verhalen.

De informatie op deze website is gericht op een Nederlandstalig publiek, maar omdat er in het Engels nu eenmaal veel meer informatie is over het korte verhaal en veel meer aandacht voor dit genre is, zullen er ook geregeld Engelstalige schrijftips geplaatst worden, alsook links naar Engelstalige korte verhalen die gratis online te lezen zijn.

Mocht je iets missen of een goede tip voor de redactie hebben, stuur ons dan zeker een persbericht via mail  (info @carientouwen.com spatie weghalen) of een berichtje via Twitter.

 

Redactie Het Korte Verhaal

Carien Touwen – hoofdredacteur
Carien Touwen werkt als auteur, freelance redacteur en journalist. Carien was een van de twee oprichters van literaire uitgeverij Parelz (2009-2015), een uitgeverij voor korte verhalen, en de hoofdredacteur van Azra Magazine (2012-2015) een literair blad in boekvorm vol korte verhalen. Ze interviewt sinds 2008 auteurs uit binnen- en buitenland (voor o.a. Ezzulia, Spits, Crimezone, Hebban, Vrouwenthrillers en Boekenkrant) en heeft veel redactiewerk en proefleeswerk voor andere auteurs gedaan. Ze publiceerde zelf ook een aantal korte verhalen in diverse bundels.
Website: www.carientouwen.com

Marjet Maks – redacteur
Marjet Maks (1959) debuteerde in 2013 met De zucht van de Moor. Een historische roman over een stukje Moorse geschiedenis van Andalusië. Marjet woont in Andalusië, in Las Alpujarras waar ze met haar partner een bed & breakfast runt. In 2014 verscheen Voor onze tijd, een kroniek van haar eigen Amsterdamse familie en De laatste herder, een bundel met columns en verhalen over haar leven in een Spaans bergdorp. De columns verschenen eerder in het human interest kwartaalblad Vruchtbare Aarde waar Marjet sinds 2009 voor schrijft. In 2017 bracht ze de bundel Blauwdruk uit met vijftien korte verhalen.
Website: www.schrijfmaks.raya.org

Remko Meddeler – redacteur
Remko Meddeler (1972) is geboren, getogen, verhuisd en getrouwd als vele anderen. Allemaal in Twente, dat wel. Bijzonder is dat hij later in zijn leven terugkeerde naar de liefde van zijn jeugd: het geschreven verhaal. Na jaren van recenseren voor de websites Crimezone en Ezzulia, en een enkele keer voor de jaarlijkse Detective en Thrillergids van Vrij Nederland, besloot hij in 2007 van zijn hobby zijn werk te maken. Na een studie journalistiek in Utrecht richtte hij zijn eigen tekstbureau Meddtekst op. Hij werkte als redacteur en corrector voor verschillende uitgeverijen en schreef uiteenlopende artikelen voor diverse tijdschriften en websites. In 2015 werd bij hem een tot op heden stabiele vorm van kanker geconstateerd, waarna hij stopte met Meddtekst. Recensies is hij altijd blijven schrijven.

Stef Smulders – redacteur
Stef Smulders woont sinds 2008 met man en hond in Italie waar zij bed and breakfast Villa I Due Padroni bestieren. In 2014 publiceerde hij zijn eerste boek, Italiaanse Toestanden, met korte verhalen over het leven in Italië. In 2016 en 2017 verschenen er twee vervolgdelen en ook de Engelse vertaling van het eerste deel, onder de titel ‘Living in Italy’. Stef leest graag en veel verhalenbundels, ook Engelstalig, en is een fan van onder andere Nabokov, Munro, Atwood en in het Nederlandse taalgebied Heeresma, Hotz, Wolkers, Van Essen en meer. Hij is altijd nieuwsgierig en op zoek naar nieuwe talenten.
Dit is zijn website: Italiaanse Toestanden

 

 

 

Eén gedachte over “Over ons

 • oktober 22, 2019 om 11:17 am
  Permalink

  Beste redactie,
  Met passende schroom vestig ik graag de aandacht op een pas verschenen verhalenbundel van mijn hand, ‘Ogentroost’ (30 verhalen, 354 pagina’s), uitgeverij Dato (imprint van Lecturis), bij hen te bestellen voor evt. recensie.
  Met vriendelijke groet, Antoon Erftemeijer

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *