Workshops en wedstrijd korte verhalen schrijven

In het kader van Nederland leest en de week van de alfabetisering organiseren de bibliotheken Enschede, Haaksbergen, Losser en Oldenzaal een wedstrijd korte verhalen schrijven. En voor wie wil zijn er interessante schrijfworkshops.

“Hoe zou je leven eruit zien als je niet goed kunt lezen en schrijven” – dat is het thema van de verhalenwedstrijd die de gezamenlijke bibliotheken uitschrijven. Al een aantal jaren organiseren de bibliotheken activiteiten in de week van de alfabetisering in november. Meestal bedoeld voor deelnemers en professionals. De organisatie vindt dat het tijd is iedereen uit te dagen om zich te verplaatsen in de wereld van mensen die onvoldoende kunnen lezen en schrijven. Welke impact heeft dit in een leven?

Workshops

Om u beter voor te bereiden op deze verhalenwedstrijd worden er in de diverse bibliotheken workshops georganiseerd. Michelle Visser en Kim ten Tusscher zijn de enthousiaste docenten.

Woensdag 9 september: 19.30 – 21.30 uur bieb Oldenzaal

Woensdag 16 september: 19.30 – 21.30 uur bieb Haaksbergen

Donderdag 17 september: 19.30 – 21.30 uur bieb Losser

Zaterdag 26 september: 14.00 – 16.30 uur bieb Enschede

Als de datum voor de workshop in Losser u niet goed uitkomt kunt u er voor kiezen deel te nemen aan de workshop in een van de drie andere bibliotheken. Sluitingstermijn voor opgave is 1 week voor de workshop. Er geldt wel een minimale deelname van vijf personen.

Opgave via Jacinta Kocx of Yolanda Kerver of via de bibliotheek Losser.

Deelname is gratis.

U kunt zich ook opgeven voor deze workshop als u niet aan de verhalenwedstijd deelneemt!

Wilt u meedoen aan de verhalen wedstrijd?

Dan kunt u vanaf 1 oktober uw verhaal rond het thema “hoe zou je leven eruit zien als je niet goed kunt lezen en schrijven” insturen.

Uw verhaal mag maximaal 1250 woorden groot zijn. Op 14 oktober sluiten wij de inzending waarna een leesjury zich gaat buigen over alle inzendingen en de 10 beste verhalen doorstuurt naar de vakjury. Op 12 november vindt tijdens een speciale avond in Bibliotheek Enschede de prijsuitreiking plaats.

Meer informatie te vinden via deze link.