Schrijfwedstrijd kinderverhalen

Vind je het leuk om verhalen te schrijven voor kinderen van 9 t/m 12 jaar? Doe dan nu mee met deze Schrijfwedstrijd voor Kinderverhalen. In oktober wordt voor de 23e keer de Christelijke Kinderboekenmaand gehouden en daarom organiseren het Nederlands Dagblad en Royal Jongbloed deze schrijfwedstrijd.

Hoe kun je meedoen?
Schrijf een verhaal van maximaal 1750 woorden voor de bovenbouw van de basisschool. Het verhaal van Corien Oranje begint zo:

Kom nou terug!’ fluistert Thomas dringend, vanaf de andere kant van het hek. ‘Je mag hier helemaal niet komen. Het is gevaarlijk, dat staat er toch. Kom op, we gaan hier weg.’
‘Ja, zo,’ antwoordt Vivian zonder te luisteren, en ze staat op, klopt de aarde van haar broek en wringt zich tussen de struiken door en kijkt om zich heen. Het oude pretpark is al zeker tien jaar niet meer in gebruik, een paar overgebleven karretjes van de achtbaan liggen achteloos tussen het hoge gras, een schommel gaat piepend heen en weer, het zwembad staat halfvol troebel water. Vivian loopt naar het gebouwtje dat achter de ingezakte draaimolen staat. Haar ogen worden naar de grote rode knop toe getrokken. ‘Verboden voor onbe…’ staat eronder. De rest van het bordje is eraf gevallen.
‘Vivian!’ Thomas’ stem klinkt uit de verte. ‘Kom terug!’
Vivian antwoordt niet. Ze staart naar de rode knop.

Meer informatie over deze schrijfwedstrijd staat HIER.

Jury en prijsuitreiking
De jury bestaat uit Els de Jong van Royal Jongbloed, Annette van der Plas, recensent van kinderboeken en groep 8 van GBS De Wissel uit Utrecht. Zij lezen alle verhalen en kiezen de beste drie uit. Op maandag 30 oktober is de prijsuitreiking. De drie uitgekozen verhalen worden dan voorgelezen, waarna de jury de winnaar bekend maakt. De winnaar wordt door Royal Jongbloed begeleid bij het schrijven van een kinderboek. Op woensdag 1 november wordt het winnende verhaal gepubliceerd in de bijlage Leven.