Verhalenwedstrijd “Vechtverhalen”

Amateur schrijvers aan beide kanten van de grens (Nl-DLD) worden opgeroepen tot 18 maart hun “Vechtverhalen” op te sturen. Doel: 10 Duitse en 10 Nederlandse auteurs beschrijven de Vecht (Duits: die Vechte) als levensader, die tussen het Duitse Darfeld en Zwolle de Kreis Coesfeld, de Kreis Steinfurt, de Kreis Borken, de Grafschaft Bentheim en de provincie Overijssel met elkaar verbindt en voedt.
Een vakkundige, tweetalige jury kiest vervolgens de tien beste verhalen in elke taal. Vervolgens gaan de uitgekozen auteurs onder vakkundige begeleiding in een weekend-schrijfworkshop in de maand mei in hun teksten de puntjes op de i zetten. De teksten worden daarna vertaald en in beide talen gezamenlijk gepubliceerd.
Iedere auteur kan een verhaal met maximaal 12.000 tekens (incl. spaties) inleveren, hetzij in het Duits OF in het Nederlands. Sluitingsdatum van de inzending is 18 maart 2018. Welkom zijn korte verhalen in alle genres.
Meer informatie staat HIER.