Annelies Verbeke wint J.M.A. Biesheuvelprijs 2018

Op woensdag 21 februari werd in het Amsterdamse Lloyd Hotel & Culturele Ambassade voor de vierde maal de J.M.A. Biesheuvelprijs uitgereikt, de eerste literaire prijs voor de beste Nederlandstalige korteverhalenbundel. Annelies Verbeke won met haar bundel Halleluja (De Geus, 2017) een bedrag van € 7.336. Dit bedrag is geheel door middel van crowdfunding bijeengebracht – uniek voor een literaire prijs.

De jury van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2018 bestaat uit Babs Gons (schrijver, performer, theatermaker, docent), Marieke de Groot (boekverkoper), Theo Hakkert (journalist, recensent) en Sanneke van Hassel (schrijver).

Uit het juryrapport:
‘Halleluja is een doorwrochte bundel vol prachtige zinnen, sterke vondsten, geloofwaardige eigenaardigheden en personages om in je hart te sluiten – en soms ver van je vandaan te houden.’

De shortlist van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2017 bestond uit onderstaande drie titels:

Vonne van der Meer – Brood, zout, wijn (Atlas Contact 2017)
Joubert Pignon – Mooie lieve schat (Atlas Contact 2017)
Annelies Verbeke – Halleluja (De Geus 2017)

Meer informatie over de JMA Biesheuvelprijs staat HIER.