Martin Michael Driessen wint de Inktaap 2018

Auteur Martin Michael Driessen wint De Inktaap 2018 voor zijn verhalenbundel ‘Rivieren’. Driessen nam de prijs 13 maart in ontvangst op de slotdag van De Inktaap in de Doelen te Rotterdam. Rivieren won het van de andere genomineerde boeken ‘De tolk van Java’ van Alfred Birney en ‘WIL’ van Jeroen Olyslaegers.

Driessen kwam met ‘Rivieren’ als winnaar uit de race, nadat bijna negenhonderd scholieren tussen de 15 en 18 jaar hun stem uitbrachten. Tijdens de feestelijke slotdag in de Doelen te Rotterdam nam Driessen de befaamde Inktaap-trofee in ontvangst in het bijzijn van ruim zevenhonderd jongeren uit heel Nederland.

De leerlingen genoten eerder die dag van een uitgebreide programma. Tijdens de opening werd er door genomineerde auteurs Jeroen Olyslaegers en Martin Michael Driessen voorgedragen uit hun werk. Alfred Birney kon vanwege gezondheidsproblemen helaas niet op de slotdag aanwezig zijn. Singer-songwriter Eva van Pelt sloot het openingsprogramma af met een muzikaal optreden. De rest van de dag bestond uit Inktaap-debatten, waarbij leerlingen hun favoriete nominatie verdedigden en talkshows met de aanwezige auteurs. Ook volgden de jongeren workshops en colleges die in het teken stonden van literatuur, schrijven en recenseren. Het programma werd afgesloten met de uitreiking van de Prijs voor het Beste Juryrapport, een muziekoptreden van Clean Pete en natuurlijk het hoogtepunt van de dag: de uitreiking van De Inktaap 2018.

KLik HIER om meer over de Inktaap te lezen.