De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd 2018

Ben je een verhalenverteller in hart en nieren en heb je een vlotte pen? Doe dan mee aan de zesde editie van De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd! Samen met uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en NRC gaan ze weer op zoek naar de beste schrijftalenten die ons land te bieden heeft.

Doe mee aan de wedstrijd en treed in de voetsporen van de succesvolle voorgaande winnaars. De titelhouder van vorig jaar, Oscar Spaans, brengt binnenkort zijn verhalenbundel ‘Vacuüm’ uit. Maar ook voor eerdere talenten, zoals Lize Spit (finalist 2014) die met haar roman ‘Het Smelt’ op de shortlist voor de Libris Literatuurprijs 2017 kwam, bood De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd een opstapje naar een glansrijke carrière.

NAAST DE KANS OM DOOR TE BREKEN IN DE NEDERLANDSE SCHRIJVERSWERELD, VALT ER OOK NOG EEN PRIJZENPAKKET TE WINNEN:

– Een publicatie van jouw prozaverhaal via NRC;
– Een masterclass van Querido Academie waarbij je alle fijne kneepjes van het schrijversvak leert;
– Draag voor op Lowlands: de winnaar mag een fragment van zijn of haar verhaal tijdens het festival voordragen;
– Een gesprek met een redacteur van uitgeverij Nijgh & Van Ditmar over je toekomst als schrijver;
– De beste drie inzendingen komen op de shortlist en de auteurs van deze stukken ontvangen elk twee tickets voor Lowlands 2018.

MAAR DAAR MOET JE NATUURLIJK NOG WEL WAT VOOR DOEN! ZET JE GEDACHTESPINSELS OP PAPIER EN LAAT ZIEN WAT JE IN HUIS HEBT. HET VERHAAL MOET VOLDOEN AAN EEN AANTAL VOORWAARDEN:

– Het verhaal is 1000 tot 1500 woorden lang;
– Het verhaal is proza: geen songteksten, essays, kinderboeken, strips of poëzie;
– Het verhaal is Nederlandstalig;
– Het verhaal is niet eerder gepubliceerd als zelfstandige uitgave (met uitzondering van publicatie op een eigen site/weblog);
– Er mag maximaal één verhaal per persoon worden ingezonden.

De twintig beste inzendingen worden op de longlist geplaatst en de jury beoordeelt uiteindelijk welke drie verhalen het beste zijn en een plekje op de shortlist verdienen. De jury bestaat dit jaar uit juryvoorzitter Marja Pruis (auteur bij Nijgh & Van Ditmar en de Groene Amsterdammer), Ivo Victoria (auteur en literair programmeur van Lowlands), Elik Lettinga (uitgever bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar) en Thomas de Veen (literair recensent bij NRC). De definitieve winnaar wordt tijdens Lowlands 2018 bekendgemaakt.

Waar wacht je nog op? Ga aan de slag en stuur VÓÓR DINSDAG 5 JUNI jouw beste werk in
Alle informatie staat HIER.