Nationale Voorleeslunch Schrijfwedstrijd

‘Daar achter die kerk heb ik gewoond,’ zegt ze.
‘Ik in dat straatje daarachter…’ zegt hij verrast.
‘O, u bedoelt dat hofje?’
‘Ja, dat straatje…’

Uit: Straatje van Yvonne Keuls, Het Nationale Voorleeslunchverhaal 2018

In het verhaal Straatje van Yvonne Keuls halen twee mensen herinneringen op aan de straat waarin ze vroeger woonden. Volgens Keuls vormt de straat waarin kinderen wonen vaak hun complete wereld, al was dit vroeger wellicht meer dan nu het geval. Haar verhaal wordt op vrijdag 5 oktober massaal voorgelezen aan ouderen in buurthuizen, bibliotheken en zorginstellingen in heel Nederland, tijdens De Nationale Voorleeslunch.

Wat weet jij over je huidige of vroegere straat en haar bewoners? Welke spannende, rare of juist alledaagse taferelen spelen of speelden zich af in jouw woonomgeving? Yvonne Keuls daagt je uit om het verhaal van jouw straat te vertellen. Doe mee aan de schrijfwedstrijd ‘Mijn straat’ en maak kans op twee kaarten voor het Boekenbal!

WEDSTRIJDVERLOOP

1. Schrijven: maak een schrijversprofiel aan op Sweek en publiceer jouw inzending. Je kunt publiceren en aanpassen tot de deadline: 24 augustus 2018.

2. Stemmen: tijdens deze schrijfperiode van 9 juni tot 24 augustus kunnen lezers stemmen op hun favoriete verhalen door deze een like te geven. De 50 verhalen met de meeste likes tijdens de schrijfperiode gaan door naar de jurybeoordeling.

3. Jurybeoordeling: de redactie van de Leescoalitie selecteert 20 verhalen die door gaan naar de jury met daarin Bart Chabot, Yvonne Keuls, Özcan Akyol, Noraly Beyer en Willem Bisseling.

4. Bekendmaking winnaars: op maandag 24 september worden de drie winnaars bekendgemaakt. Deze drie verhalen worden – samen met het verhaal van Yvonne Keuls – officieel onderdeel van de Nationale Voorleeslunch.

5. Nationale Voorleeslunch: op vrijdag 5 oktober 2018 worden de verhalen door bekende en onbekende Nederlanders voorgelezen aan ouderen in bibliotheken, buurthuizen en zorginstellingen door het hele land!

OPDRACHT

Thema: mijn straat en haar bewoners
Fictie, non-fictie en poëzie in alle genres
Maximaal 1.500 woorden

PRIJZEN

1e prijs: Twee kaartjes voor het Boekenbal en een goed gevulde minibieb voor jouw straat

2e en 3e prijs: Een boekenpakket voor jou en je buren

1e, 2e en 3e prijs: Jouw verhaal wordt geredigeerd, is officieel onderdeel van de Nationale Voorleeslunch, wordt verspreid naar honderden deelnemende bibliotheken, zorginstellingen en buurthuizen en wordt online gepubliceerd door Trouw.

Alle informatie over deze wedstrijd vind je HIER.