Recent verschenen: ‘Diepe aarde’ van Maria Vlaar

‘Diepe aarde’ Maria Vlaar
Tektonische binnenwerelden in verhalen van liefde, verlies, verrukking en pijn

In Diepe aarde wordt blootgewoeld wat er beweegt onder de deklaag van het dagelijkse. Een stokoude vrouw koestert haar herinneringen aan gezinsgeluk tijdens een verregende vakantiedag: ‘Alles wat er op de wereld was bevond zich op dat moment in een kleine ruimte van tentdoek, acht vierkante meter, twee grote en drie kleine mensen.’ Vlaar vertelt de levensverhalen en liefdesgeschiedenissen van onder anderen een wetenschapper met obesitas, een man met een dubbelleven en een therapeute die haakt naar seks. Verlangend naar verbondenheid krijgen zij allen te maken met verlies, verraad en rouw. In diepe, steeds diepere schachten delft Vlaar de zielenroerselen van die kwetsbare levens: iedereen op zoek naar liefde.

Maria Vlaar (1964) is literatuurrecensent en interviewer voor de Vlaamse krant De Standaard en schrijft de biografie van Joost Zwagerman. Eerder werkte zij als redacteur bij De Bezige Bij en als adjunct-directeur van het Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds.

Auteur: Maria Vlaar
Uitgever: de Arbeiderspers
ISBN: 9789029515320
juni 2018
224 pagina’s