Recent verschenen: ‘Dagen van inkeer- A.M.Homes

In ‘Dagen van inkeer’ schrijft A.M. Homes met de voor haar zo kenmerkende humor en compassie over het moderne leven. Bijna dertig jaar na het verschijnen van haar debuutbundel ‘De veiligheid der dingen’ weet ze ook nu opnieuw de oppervlakkigheid en hypocrisie van Amerika bloot te leggen, zonder daarbij het menselijk aspect uit het oog te verliezen. Zo komen in het titelverhaal twee oude vrienden elkaar weer tegen tijdens een congres over genocide – zowel op spiritueel als fysiek vlak herontdekken ze elkaar en ze vinden troost in aloude tradities. In het satirische ‘Een prijs voor iedere speler’ wordt een man genomineerd voor het presidentschap terwijl hij boodschappen doet met zijn gezin. En in ‘Hallo allemaal’ schrijft Homes over een familie die zich volledig richt op uiterlijk vertoon, uit angst om hun gevoelens te moeten onderzoeken.
‘Dagen van inkeer’ is het eerste nieuwe werk van Homes sinds het bekroonde ‘Vergeef ons’ en een belangwekkende toevoeging aan het oeuvre van een moedige, visionaire auteur.

A.M. Homes wordt gezien als een van de beste Amerikaanse auteurs van dit moment. Na een jeugdroman en twee verhalenbundels verschenen de romans: Het einde van AliceIn een land van moedersEen brandbaar huwelijk en Dit boek redt je leven. In De dochter van de minnares beschrijft Homes het verhaal van haar adoptie en de absurde kennismaking met haar biologische ouders. Vergeef ons werd bekroond met de Women’s Prize for Fiction. Deutsche Jugendliteraturpreis voor Jack (1993)

Uitgever: De Bezige Bij
Auteur: A.M. Homes
Vertaling door: Gerda Baardman en Monique Ter Berg
ISBN: 9789403122502
juni 2018
320 pagina’s