Nieuw digitaal literair magazine: essef

De Futurist lanceert het nieuwe digitale, literaire magazine: essef. Vier keer per jaar vier korte #SFverhalen. The best #essef can get. 🚀

Ze beginnen magazine #1 met korte verhalen van Aafke Romeijn; Koen Romeijn; Pepper Kay en Johan Klein Haneveld. Lees de verhalen HIER.

De Futurist is een initiatief van Lisa Kuijvenhoven: een fan, liefhebber, iemand die toekomst ziet in literaire sciencefiction.
Met het digitale, literaire magazine essef biedt De Futurist een platform voor beginnende en ervaren sciencefictionschrijvers. Het doel van De Futurist is het bevorderen van het genre in Nederland en België. Met de korte SF-verhalen probeert De Futurist een brug te slaan tussen sciencefiction en Literatuur die, eerlijk gezegd, eigenlijk niet echt bestaat.

Waarom sciencefiction?
Wat is er nou leuker dan fantaseren over iets dat misschien wel zou kunnen zijn? Iets waarvan je de beginselen om je heen ziet en wat kan uitgroeien tot iets geweldigs, of iets verschrikkelijks. Dat is de kracht van sciencefiction: een ‘wat als’ gedachte doortrekken van het leven van nu naar de toekomst.