Recent verschenen: Verschrikkelijke vrienden

Verschrikkelijke vrienden van Manon Sikkel

Verschrikkelijke vrienden gaat over de gekste, gevaarlijkste en grappigste vriendschappen, geschreven door drievoudig Kinderjury-winnares Manon Sikkel. Dit boek, dat geïllustreerd is door Katrien Holland, past perfect bij het thema van de Kinderboekenweek 2018.
Heb je weleens gehoord van dat meisje met haar onzichtbare vriend die altijd vieze scheten liet? Of van die twee vrienden die te beleefd waren om ruzie te maken? Of het waargebeurde verhaal van twee dikke vrienden die elke dag dikker en dikker werden, tot één van de twee op een dag… Nee, dat vertellen we nog niet. Daarvoor moet je toch echt dit boek lezen!
Dit boek bevat naast negen verhalen over gevaarlijke, gekke, leuke en een beetje vieze vrienden ook vriendschapwereldrecords en een vriendenquiz. Om samen met je vriend of vriendin te lezen!


Recensie NBD Biblion:
Een bundel met negen grappige, gekke, vieze en spannende verhalen over vriendschap. Er is een verhaal over Elif en Beppie die een een spannend avontuur beleven in een oude, verlaten karamelfabriek, over een verdrietige giganotosaurus die geen vrienden meer heeft en over Guusje Mandenpoep die een cruise naar het gevaarlijke Slangeneiland wint. Een humoristisch, fantasierijk boek over bijzondere en vaak onverwachte vriendschappen. Het taalgebruik is toegankelijk en eigentijds. De verhalen lezen lekker vlot. Het boek is geïllustreerd met geinige zwart-witte tekeningen die mooi aansluiten bij de sfeer van de verhalen. Aan het begin worden de personages voorgesteld. We zien olijke portretjes met een korte tekst. Tussen de verhalen door zijn grappige wereldrecords die met vriendschap te maken hebben. Het boek sluit af met een vriendenquiz. Manon Sikkel is onder andere populair door haar series “Izzy Love’ en “Elvis Watt’. Haar werk viel al meerdere malen in de prijzen, o.a. bij de Kinderjury. Ook dit boek is een waar leesfeest vol gekkigheid waar veel kinderen plezier aan zullen beleven. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar. (Linda Adam)

Auteur: Manon Sikkel
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024581450
september 2018
Hardcover 160 pagina’s