Nieuwe verhalenbundel van Martin Michael Driessen

‘Mijn eerste moord en andere verhalen’ van Martin Michael Driessen

De verhalenbundel ‘Mijn eerste moord’ bevat de novelle ‘Een ware held’ en een reeks korte verhalen, naast de prachtige vertaling van de weemoedige negentiende-eeuwse noodlotsnovelle ‘Aquis submersus’ van Theodor Storm. De korte vertellingen van Driessen tonen in gecomprimeerde vorm wat de lezer van hem gewend is: zorgvuldige en krachtige plots in schitterende taal vervat. Deze rijk geschakeerde bundel completeert het beeld van Driessen als een veelzijdig modern schrijver met een tijdloze thematiek en toon.
Martin Michael Driessen (1954) is opera- en toneelregisseur, vertaler en schrijver. Zijn werk is vertaald in het Engels, Italiaans, Duits en vele andere talen. Hij debuteerde in 1999 met de roman Gars. Met ‘Rivieren’ stond hij op de shortlist van de Fintro Literatuurprijs en in 2016 ontving hij er de ECI-Literatuurprijs voor. Zijn roman ‘De pelikaan’ bereikte de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2018.

Op de website van boekhandel Athenaeum is een uitgebreid leesfragment te vinden uit deze bundel.

Auteur: M. Driessen
Uitgever: Uitgeverij van Oorschot
Nederlands 9789028282209 oktober 2018 Hardcover 180 pagina’s