BesteBuren en Hard//Hoofd organiseren schrijfwedstrijd

BesteBuren en Hard//Hoofd organiseren samen een schrijfwedstrijd voor iedereen van 25 jaar of jonger. Het thema is: Gluren bij de buren.

2015 is het jaar van BesteBuren: een jaar waarin de Vlaams-Nederlandse creativiteit en culturele samenwerking gevierd worden. Die samenwerking lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het is de vraag hoe goed we elkaar eigenlijk kennen. Hard//Hoofd en BesteBuren zoeken naar verhalen, essays, gedichten, dromen, anekdotes, wensen of andere schriftelijke uiteenzettingen over nabuurschap.

De inzender is 25 jaar of jonger en de tekst mag maximaal 500 woorden zijn.

De vijf beste finalisten mogen hun tekst voordragen op 27 januari in de Brakke Grond in Amsterdam voor een professionele jury. De winnaar krijgt 250 euro, publicatie en gesprek met eindredacteur van Hard//Hoofd.

Ook het publiek brengt tijdens deze avond een stem uit. De winnaar van deze publieksprijs zal ook zijn/ haar tekst op websites van BesteBuren en Hard//Hoofd publiceren én wint een gesprek met een eindredacteur van Hard//Hoofd.

Inzenden kan tot 1 januari 2016 naar info@besteburen.eu onder vermelding van ‘schrijfwedstrijd’. De vijf finalisten krijgen uiterlijk 20 januari bericht.

Meer informatie staat hier.