Schrijfwedstrijd Toekomstig Westerwolde

Hoe zie jij de toekomst van (Noord-)Nederland? Kun je wetenschappelijke voorspellingen vertalen naar fictie? Ben jij de auteur die een spannend én realistisch sciencefictionverhaal schrijft over de toekomst van Westerwolde?

Wie weet sta je dan aan de basis van een nieuw subgenre: regioSF.

Stichting Artphy organiseert in samenwerking met gemeenten Westerwolde en Stadskanaal, provincie Groningen, Reer-Art en Lindeboom Concepten de schrijfwedstrijd Toekomstig Westerwolde. De hoofdprijs is publicatie in de bundel Toekomstig Westerwolde (gage: 200 euro), die in april 2019 op locatie gepresenteerd gaat worden. De bundel zal bestaan uit een aantal essays met toekomstvisies over Westerwolde, landbouw, klimaatverandering, water- en landschapsbeheer en een zestal sciencefictionverhalen, waarvan het winnende verhaal van deze schrijfwedstrijd er één is.

Voorwaarden

Deelname is gratis. Er kan maximaal één verhaal per deelnemer ingezonden worden. Het verhaal is Nederlandstalig. Het verhaal dient tussen de 1.500 en 2.500 woorden lang te zijn, speelt in of heeft betrekking op Westerwolde in de toekomst en neemt één of meer aspecten van de onderstaande inspiratietekst als uitgangspunt of onderwerp. Het auteursrecht op de verhalen blijft bij de deelnemers, wel stemmen deelnemers in met publicatie in de bundel Toekomstig Westerwolde bij winst. Hiervoor krijgt de winnaar een vergoeding van 200 euro.
De deadline is 15 januari 2019 aan het einde van de dag om middernacht.
Alle voorwaarden staan HIER.

2 gedachten over “Schrijfwedstrijd Toekomstig Westerwolde

Reacties zijn gesloten.