Nieuwe uitgave Godfried Bomans

2018 wordt prachtig afgesloten, omdat Bomans eindelijk weer eens in de boekhandel gekocht kan worden. Uitgeverij B for Books geeft een nieuw deeltje in de onvolprezen reeks Literaire Juweeltjes uit. Het boekje, met als titel ‘De Honderdjarige’, bevat zes verhalen van Godfried Bomans, te weten:

  • De honderdjarige
  • Carnaval in Kleef
  • Wat is een Nederlander?
  • De brandmeester
  • Engeland-Nederland
  • De dood van de sprookjesverteller

De uitgave (met ISBN 9789085166139) ligt eerdaags niet alleen in de (stations)boekwinkels van Bruna maar is ook te koop bij de betere boekwinkels voor de bijna-cadeauprijs van € 1,99.

Tekst op de achterzijde

Goede gein behoeft geen krans. Wie kent hem niet, de grootmeester van de humor: Godfried Bomans. Hij leefde van 1913-1971 en hielp Nederland met zijn humor door de moeilijke (na)oorlogse jaren– ‘Humor is overwonnen droefheid’, zei hij zelf. Zijn bibliografie is indrukwekkend, zijn verzamelde ‘Werken’ verscheen in zeven dikke delen maar is niet meer in druk. Volgens het Godfried Bomans Genootschap geeft dit Literaire Juweeltje ‘De honderdjarige’ met zes van zijn verhalen een goed beeld van zijn veelzijdig schrijverschap.

Op de website van Bruna wordt melding gemaakt van een set van 10.