Di 19 maart in De Balie Amsterdam: de moeder, de schrijver

DE MOEDER, DE SCHRIJVER

19 maart 20:00 uur De Balie Amsterdam

Meer informatie en ticketverkoop vind je  HIER.

In aanloop naar de Boekenweek spreken we in De Balie over hét boekenweek-thema dat veel stof deed opwaaien: De moeder, de vrouw. Moeders zijn regelmatig beschreven in de literatuur, vaak door hun zonen. Voor schrijvende vrouwen is het moederschap een onderwerp dat ze doorgaans eerder uit de weg gaan. Hoe komt dat? Worden schrijvende moeders niet serieus genomen in de literatuur? En beïnvloedt moederschap het schrijverschap?
Tijdens deze avond gaan we in gesprek met tien schrijvers van naam die de uitdaging aangingen om wél over het moederschap te schrijven. Ze schreven elk een nieuw, literair verhaal in het boek Ik, moeder samengesteld door Annemarie de Gee en Eva Kelder. Ook zij moesten vaak een drempel over. Zien zij hun kind als een inspiratiebron voor hun literatuur of als een hindernis? Moeten ze hun rol als (schrijvende) moeder anno 2019 bevechten en hoe komt dat? En hoe worden moeders geportretteerd in de literatuur? Met o.a. Roos Schlikker, Jannah Loontjens, Sanneke van Hassel, Yasmine Allas, Saskia De Coster, Aukelien Weverling en Neske Beks.

Het boek ‘Ik, moeder’ verschijnt in maart 2019 bij uitgeverij Meulenhoff en wordt deze avond te koop aangeboden. Speciaal voor deze verhalenbundel schreven dertien auteurs een nieuw, literair verhaal waarin het moederschap wordt bevochten en gevierd.