Recent verschenen: Veenland van Daisy Johnson

Veenland speelt zich af in de moerasgebieden van Engeland en verleent het platte, naargeestige landschap een rijke, broeierige atmosfeer. Dit is een plek waar dieren en mensen samensmelten, waar vreemde metamorfosen plaatsvinden, waar mythe en donkere magie zich nog ophouden. Hier kan een tienermeisje zichzelf uithongeren tot de vorm van een paling. Een huis kan verliefd raken op een meisje. Een jongen kan terugkeren uit de dood als een vos.
Met een frisse en volstrekt eigentijdse stem legt Daisy Johnson de verhalen bloot van vrouwen die de grenzen van hun kracht opzoeken.
Daisy Johnson is geboren in 1990 en woont in Oxford. Haar verhalen zijn onder meer verschenen in de Boston Review en de Warwick Review. Ze ontving in 2014 de A.M. Heath Prize en Veenland werd genomineerd voor de Edge Hill Short Story Prize en de Sunday Times efg Short Story Award 2017.
Haar roman ‘Everything Under’ stond op de shortlist van de Man Booker Prize 2018.

Recensie NBD Biblion:
Uit elke generatie staan gelukkig weer echte verhalenvertellers op. De Engelse auteur Daisy Johnson (1990, o.a. op de shortlist voor de Man Booker Prize) is goed, heel goed. Dompel je onder in haar wereld, in de duistere gesloten gemeenschappen van The Fens, de moerassige mistige veenlanden van Oost-Engeland. Waar de jeugd beperkte mogelijkheden heeft, in vertier, in vriendschappen, in carrièreperspectief. Waar wonderlijke dingen kunnen gebeuren, zoals levende voorwerpen, metamorfosen, doden die getransformeerd terugkeren. Een huis wordt verliefd op een meisje; een meisje hongert zich uit en wordt een vis, heeft water nodig om te ademen; een jongen keert als vos terug uit de dood. Het zijn geen lieve verhalen. Zakelijk geschreven, rauw en duister, vaak met een open einde vol suggesties, nemen ze ons onverbiddelijk mee in deze wondere magische wereld, waarin de thema’s van de hedendaagse jeugd op geheel eigen wijze aan de orde komen, waarin realiteit en magie met elkaar vervloeien. Verteld in losstaande verhalen, verbonden door plaats, sfeer, boodschap, vrouwelijke hoofdpersonen. Knappe vertaling. (Drs. Catharina B.E. de Koster-Schneider)

Uitgever: Uitgeverij Koppernik Bv
Auteur: Daisy Johnson
Nederlands 1e druk
ISBN: 9789492313560 januari 2019
224 pagina’s