Schrijfwedstrijd ‘Hier, toen en nu’ 18.02 Publishing

In elke regio bestaan legendes en sages. Verhalen uit de geschiedenis die door verschillende generaties zijn verteld of zijn opgetekend in oude geschriften, al dan niet met een religieus karakter. De verhalen vertellen over gebruiken die eeuwen geleden normaal waren. Soms legt het uit waar een hedendaags gebruik vandaan komt of verklaart het een naam van een locatie. Deze lokale vertellingen zijn inspirerende bronnen voor moderne verhalen en zijn nu ook de inspiratiebron voor de schrijfwedstrijd van 18.02 publishing.

Legendes of sages kunnen worden herschreven of op zichzelf een rol spelen in een verhaal. Dit laatste is precies wat 18.02 publishing wil in de Schrijfwedstrijd 2019 ‘Hier, toen en nu’: legendes die een rol spelen in een verhaal. De bedoeling is om een verhaal te schrijven waarin de legende of sage, die daadwerkelijk bij jou in je regio bestaat, een rol speelt. Hoe je dit doet, mag je helemaal zelf weten, als je maar niet de vertelling herschrijft. Ook het genre waarin je schrijft staat geheel vrij.

Wie wint en wat win je?

De tien beste verhalen die door 18.02 publishing worden gekozen, zullen in een bundel worden uitgegeven. De winnaars ontvangen een exemplaar van het boek.

  • Verhaal van 1250 t/m 2500 woorden.
  • Inzenden kan tot en met 19 mei 2019.
  • Op 26 mei worden de winnaars bekend gemaakt.

Door deelname ga je akkoord met publicatie in de bundel en vermelding van je naam en titel van het boek op internet en andere marketingmiddelen. Zie ook de algemene voorwaarden.

Voor de volledige lijst met voorwaarden, zie https://www.1802publishing.nl/schrijfwedstrijd/