Lezen: een kort verhaal van L.H. Wiener

De Volkskrant hield recent een verkiezing voor het beste korte verhaal. En wie mocht zich de beste korteverhalenschrijver van de naoorlogse Nederlandse literatuur noemen?
L.H. Wiener werd met zijn verhaal ‘Op zaterdagmorgen na de lessen’ uit De verhalen uitgeroepen tot ‘onbetwiste nummer 1’, aldus de jury bestaande uit Arjan Peters, Wilma de Rek, Anna Drijver en Adriaan van Dis.
L.H. Wiener schreef in de vijftig jaar van zijn schrijverschap een indrukwekkende hoeveelheid verhalen verspreid over elf bundels alsmede een aantal romans. Zijn werk werd bekroond met de F. Bordewijk-prijs en genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Bij gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag wordt L.H. Wiener eer bewezen met de uitgave van alle verhalen in één band. In 2015 verschijnt zijn nieuwe roman In zee gaat niets verloren.

Zijn winnende verhaal ‘Op zaterdagmorgen na de lessen’ is nu in zijn geheel online te lezen op de website van zijn uitgeverij.