Nieuw: ‘Het verbond’ van Zadie Smith

Nieuw: ‘Het verbond’ van Zadie Smith

Zadie Smith is een van de meest iconische, gerespecteerde en populaire auteurs van haar generatie. In ‘Het verbond’ onderzoekt ze met haar uitmuntende observatievermogen en onovertroffen stem het leven in de moderne wereld. Op fenomenale wijze schakelt Smith in haar verhalen tussen genres, tijdsperiodes en perspectieven, en biedt ze haar lezers kleurrijke en grootse literatuur.

Het verbond is een scherpzinnig en vooruitziend werk over tijd en plaats, identiteit en wedergeboorte, het verleden dat ons hardnekkig blijft achtervolgen en de onheilspellende toekomst die ons tegemoet snelt.

Alles is mogelijk en alles voelt – dankzij Smiths schitterende blik – vernieuwend en relevant. Perfect gedoseerd en buitengewoon origineel toont ‘Het verbond’ tot welke wonderen Zadie Smith in staat is.

Zadie Smith (1975) publiceerde reeds vijf romans, een novelle en twee essaybundels. Zowel in 2003 als in 2013 werd ze verkozen tot een van de twintig Granta’s Best Young British Novelists. Ze won onder andere de James Tait Black Memorial Prize, de Whitbread Award, de Guardian First Book Award en de Orange Prize. Ook stond ze op de shortlist van de Man Booker Prize en de Baileys Women’s Prize for Fiction. Op dit moment doceert ze aan New York University.

Auteur: Zadie Smith
Uitgever: Prometheus
ISBN: 9789044643688
oktober 2019
272 pagina’s