Schrijfwedstrijd Dutch Comic Con

Houd jij van schrijven en loop je al tijden rond met een geweldig idee voor een verhaal? Doe dan mee met de Heroes Dutch Comic Con Fantastic Stories Competition! Deze verhalenwedstrijd, georganiseerd in samenwerking met de American Book Center en uitgeverij Zilverspoor, is het moment om jouw writing skills te laten zien. De uitreiking zal zijn tijdens de Heroes Dutch Comic Con editie in maart 2020 en wordt deze keer wel heel speciaal.

Voor deze editie hebben ze  iets bijzonders bedacht. Want niet alleen zullen zoals gebruikelijk de verhalen van de tien finalisten weer worden afgedrukt in de Fantastic Stories Competition verhalenbundel op Betty the Bookmachine van de American Book Center, maar studenten van het Amsterdam Media College zullen het winnende verhaal bewerken tot een echte animatiefilm! En voor de tweede en de derde finalisten hebben ze ook een verrassing.

Gedurende vijf weken zullen de studenten, onder professionele begeleiding van docenten van de afdelingen Drama en Games Design, het winnende verhaal transformeren van zwarte letters op een witte pagina tot een kleurenfestijn van animaties op het scherm. De animatie van het winnende verhaal zal vertoond worden aan het publiek bij de uitreiking van de Fantastic Stories Competition op de Cosy Corner podium tijdens Heroes Dutch Comic Con in maart 2020.

Het thema voor deze editie is Games. Vanaf 1 december tot en met 31 december kun je jouw verhaal inzenden.

Spelregels:

  • Alle genres mogen (scifi, fantasy, horror, YA, etc, etc) zolang het maar een fantastisch element bevat en past bij het thema games.
  • Verhalen mogen maxmiaal 2000 woorden zijn lang.
  • Geen fan-fictie over videogame karakters of franchises waar copyright op zit (dus bijvoorbeeld geen verhalen over Mario, Zelda, Kratos of een Harry Potter Quidditch wedstrijd, etc, etc.)
  • Verhalen mogen zowel in het Engels als in het Nederlands geschreven zijn.

Klik HIER om alle informatie te vinden over deze schrijfwedstrijd.