Luister en huiver: korte spannende verhalen vanaf 19 december op de radio

Luister en huiver: korte spannende verhalen vanaf 19 december op de radio

Wil je spannende misdaadverhalen horen? Stem dan af op het VPRO radioprogramma ‘Nooit meer slapen’. Onder de titel ‘Luister en huiver’ zijn vanaf donderdag 19 december 8 nachten lang 8 korte, spannende verhalen te horen van bekende Nederlandse misdaadauteurs.

‘Luister en huiver’ is een coproductie van de Auteursbond (sectie misdaadauteurs), het VPRO radioprogramma Nooit Meer Slapen en uitgeverij Ambo Anthos. Na afloop van de radio-uitzendingen brengt Ambo Anthos in januari 2020 de luister-en-huiver-verhalen uit als audioboek en als ebook.

Spanning past bij de nacht
‘Luisteren is het nieuwe lezen,’ zegt Michael Berg, thrillerauteur en initiatiefnemer van het project. ‘Spannende verhalen zijn bij uitstek geschikt om te beluisteren. Ik was blij verrast dat de VPRO en Ambo Anthos meteen ja zeiden toen we het project voorstelden.’

Inge ter Schure, redacteur VPRO Radio: ‘Bij Nooit Meer Slapen houden we van mooie verhalen. De spannende verhalen van Luister en huiver passen perfect bij de nacht, wanneer het leven net iets mysterieuzer is dan overdag.’

Piet van Riele, uitgever bij Ambo Anthos: ‘We brengen onze boeken in zoveel mogelijk vormen op de markt en verkennen alle mogelijkheden om lezers te bereiken. Dit initiatief is daar een perfect voorbeeld van.’

Verhalen
De verhalen zijn vanaf 19 december te horen, steeds na het nieuws van 01.00 uur.

19 dec: Jacob Vis – Vreemd wild
20 dec: Loes den Hollander – Code rood
23 dec: Jeroen Windmeijer – Mijn naam is Occlo
24 dec: Carla Vermaat – Bevroren
25 dec: Nicolet Steemers – IJsval
26 dec: Edward Hendriks – Writer’s block
27 dec: Charles den Tex – Hotel Terminus
30 dec: Ilse Ruijters – Stilleven

 

Meer informatie staat HIER.