Kort verhaal van Stuart Evers op Hebban

Met zijn debuutbundel ‘De laatste sigaret’ won de Engelse Stuart Evers de London Book Award. Tien verhalen waarin een sigaret voorkomt, maar die vooral gaan over dertigers en veertigers die zich op een keerpunt in hun leven bevinden. ‘Quietly briljant and moving’, schreef The New York Times.
Op Hebban kun je HIER een van de verhalen lezen. 4fc7c64ed8def8.36065608

Over de verhalenbundel ‘ De laatste sigaret’

De jonge, buitengewoon getalenteerde Engelse schrijver Stuart Evers debuteert met tien verhalen. Zijn hoofdpersonen, vooral dertigers en veertigers, bevinden zich op een kruispunt van hun leven. Ofwel ze hebben net iets verbroken – een huwelijk, relatie, vriendschap – of ze dreigen iets dierbaars te verliezen. Zoals Angela, die na jaren radiostilte in bed belandt met haar jeugdliefde Marty. Wanneer ze merkt dat hij niet meer als vanouds naar sigaretten ruikt, raakt ze overstuur. Haar romantische beeld van vroeger is ingehaald door de werkelijkheid – waarin ze op het punt staat met een ander te trouwen. Hoewel in elk verhaal een sigaret wordt opgestoken, is ‘De laatste sigaret’ vooral een boek over bedrog, nostalgie en verlangen. Het zijn Evers’ rake gemoedsbeschrijvingen die de verhalen onderling verbinden.

Quotes
Verhalen voor de fijnproever.‘ Elsbeth Etty in NRC Handelsblad

‘Stuart Evers schreef de nu al beste verhalenbundel van dit jaar.’ Het Parool