J.M.A Biesheuvelprijs 2020 – crowdfunding gestart

Helpt u mee het korte verhaal de aandacht te geven die het verdient?

Wat?
De J.M.A. Biesheuvelprijs is de eerste en enige prijs voor de beste Nederlandstalige korteverhalenbundel. Het is bovendien de enige literaire prijs die geheel wordt gecrowdfund: het totale bedrag dat via Voordekunst wordt gedoneerd, gaat naar de winnende schrijver. De prijs is vernoemd naar J.M.A. Biesheuvel, een van de grootmeesters van het korte verhaal. Eerdere prijswinnaars zijn Rob van Essen, Marente de Moor, Maarten ’t Hart, Annelies Verbeke en Maria Vlaar. In 2020 zal de Biesheuvelprijs voor de zesde keer worden uitgereikt. Althans, dat is alleen mogelijk met uw hulp!

Waarom?
Waar er in Nederland talloze gerespecteerde prijzen bestaan voor romans, non-fictiewerk, thrillers en wat al niet meer, ontbrak het ons tot een aantal jaar geleden nog aan een prijs voor boeken met korte verhalen. Om het korte verhaal en de schrijvers ervan de erkenning te geven die ze verdienen en vooral om te laten zien dat korte verhalen een volwaardig, prachtig genre vormen, is er sinds 2015 de J.M.A. Biesheuvelprijs. Spreek ook je waardering uit en help het korte verhaal de spotlight in!

Wie?
De jury van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2019 bestaat uit Katty Gerez Heemstra (boekverkoper), Marja Pruis (journalist en schrijver) en Lisanne Snelders (redacteur en programmamaker). De J.M.A. Biesheuvelprijs is een initiatief van Irwan Droog, Arjen Fortuin, Daphne de Heer, Esther Kuijper, Roos van Rijswijk en Edith Vroon.

Uitreiking bijwonen?
De uitreiking vindt (onder enig voorbehoud) plaats op 20 februari 2020 in Amsterdam, tijdens de Week van het korte Verhaal. We plaatsen een update op deze pagina en op social media wanneer er meer informatie over deze feestelijke avond, georganiseerd door de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA), bekend is.

PS
Het is mogelijk om anoniem te doneren. Als u een tegenprestatie wilt ontvangen, is het echter ook bij anonieme donaties nodig dat u uw contactgegevens invult. Die worden niet openbaar gemaakt en enkel voor dit doeleinde gebruikt.

Klik HIER om meer te lezen over deze literaire prijs en om te doneren!

Volg ons!
Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rond de prijs via:
www.jmabiesheuvelprijs.nl
www.facebook.com/jmabiesheuvelprijs