Letterrijn verhalenwedstrijd – 17 mei 2020

Letterrijn Verhalenwedstrijd 2020

Thema: Blind vertrouwen

Je kent ongetwijfeld het verschijnsel dat mensen blindelings vertrouwen op het oordeel van een ander. Men stemt daar ook vaak de eigen handelingen op af. Zolang het bijvoorbeeld om zaken als de keuze van het broodbeleg of de kleur van een nieuw paar schoenen gaat, kan dat hooguit een teleurstelling opleveren. Andere acties kunnen echter, indien ze verkeerd uitpakken, desastreuze gevolgen hebben. Om die laatste categorie gaat het in deze verhalenwedstrijd.

Dat blinde vertrouwen staat centraal en het is de bedoeling dat je erover vertelt in minimaal 3000 en maximaal 4000 woorden.

Omdat het de bedoeling is om uiteindelijk tot een spannende verhalenbundel te komen, dient er in elk geval één personage te sterven of ternauwernood aan de dood te ontsnappen. Dat kan het directe gevolg zijn van het verkeerd uitpakken van de ondernomen actie, maar mag ook juist het gevolg zijn van het tijdig verwijderen van de oogkleppen.

De verhalenwedstrijd kent dit jaar voor het eerst een aantal geplaatste spelers, auteurs van LetterRijn die al een of meerdere spannende boeken op hun naam hebben staan en waarvan het ons leuk lijkt voor de deelnemers om in een bundel met deze gevestigde namen te debuteren of andermaal gepubliceerd te worden. De auteurs van LetterRijn zijn uitgesloten voor het winnen van de prijs die ook dit jaar zal bestaan uit een trofee en een bedrag van € 100,-

Het verhaal dient uiterlijk 17 mei 2020 om 23:59:59 binnen te zijn.

Alle informatie over deze wedstrijd is te vinden op de website van uitgeverij Letterrijn.