Eerder verschenen: ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’

Eerder verschenen: ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’ van Guido Eekhaut, Bert Kruismans en Isabelle Wéry

Elk sprookje eindigt met de woorden ”… en ze leefden nog lang en gelukkig.”
Maar hoelang en hoe gelukkig is dat dan eigenlijk?
Mispakt Sneeuwwitje zich met een investering in een verlieslatende
herberg? Laat de prins Doornroosje na veertig jaar toch nog zitten voor een oude schoolkameraad?
Bert Kruismans, Guido Eekhaut en Isabelle Wéry lieten hun creativiteit de vrije loop en bedachten met veel enthousiasme de verdere levensloop
van drie sprookjesprinsessen. Het resultaat: een uniek sprookjesboek dat je op een verrassende manier doet nadenken over later.

Recensie NBD Biblion:
Dit werk is een samenwerking tussen standup-comedian Bert Kruismans (1966), schrijver Guido Eekhaut (1954) en actrice Isabelle Wéry (1970). Zij vroegen zich af hoe sprookjes zouden verlopen na het wat onbevredigende standaard einde: “En ze leefden nog lang en gelukkig’. Zij hebben ieder één van de vervolgverhalen op Assepoester, Sneeuwwitje en Doornroosje uitgewerkt. Assepoester gaat over de carrièrevrouw Assepoester die in Londen woont en te maken krijgt met een seriemoordenaar. In “Sneeuwwitje, het vervolg’ beleeft Sneeuwwitje het wakker kussen iedere dag opnieuw en Doornroosje wordt pas wakker gekust in de 21ste eeuw. Alle drie de verhalen spelen zich in de 21ste eeuw af en de kenmerken van de sprookjes zijn knap omgezet naar deze tijd. Het spannende verhaal over Assepoester heeft iets weg van een detectivethriller en gaat bijna naadloos verder op het originele sprookje en heeft een spannend plot. Sneeuwwitje en Doornroosje krijgen ongenadig te maken met de moderne tijd, hetgeen hilarische situaties oplevert. Alle drie de verhalen zijn fantasierijk en humoristisch geschreven. (Pim de Greef)

Uitgever: Vrijdag, Uitgeverij
Auteur: Guido Eekhaut, Bert Kruismans, Isabelle Wéry
Nederlands Paperback 9789460017575
Druk: 1 augustus 2019
208 pagina’s