Schrijfwedstrijd Bibliotheek Katwijk over ‘vrijheid’ -1 juni

Schrijfwedstrijd: maak een kort verhaal of gedicht over ‘Vrijheid’
In samenwerking met de redactie van de Katwijksche Post organiseert Bibliotheek Katwijk een schrijfwedstrijd: maak een kort verhaal (maximaal 1000 woorden) of een gedicht waarin het thema ‘Vrijheid’ centraal staat. De wedstrijd start op 3 februari, vanaf dat moment kunnen inzendingen worden toegestuurd. Het winnende korte verhaal of gedicht wordt gepubliceerd in de Katwijksche Post van donderdag 30 april.

Maand van de Vrijheid
Op 5 mei herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien in vrijheid leven en kijken ook naar wat vrijheid nu voor mensen betekent. Vanaf 4 april is het in de bibliotheek de ‘Maand van de Vrijheid’ met veel activiteiten zoals onder meer vrijheidscolleges van onderzoeksjournalist Sinan Can en voor kinderen van Dieuwertje Blok. De schrijfwedstrijd wordt ook in dit kader georganiseerd.

Inspiratie opdoen
Vind je het leuk om een zetje in de rug te krijgen bij je gedicht of verhaal? Dan kun je bijvoorbeeld meedoen aan de workshop ‘Schrijf een gedicht’ die op maandag 3 februari in de Hoofdbibliotheek wordt gegeven. Wil je liever een verhaal schrijven? Dat kan ook. Dan is de schrijfcursus ‘Leer een kort verhaal schrijven’ een leuk idee. Deze praktische cursus van vier avonden (5, 12, 19 en 26 maart) in de Hoofdbibliotheek helpt je zeker op weg om een mooi verhaal uit je pen te laten vloeien. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekkatwijk.nl

Meedoen?
Iedereen mag meedoen, ongeacht leeftijd of wat dan ook. Kies je voor een kort verhaal, hou het dan bij maximaal 1000 woorden, anders gaat de jury ‘m niet lezen. Stuur je inzending uiterlijk 16 april naar Bibliotheek Katwijk.

update: deze wedstrijd is verlengd tot 1 juni

Meer informatie staat HIER.