Nieuw: Kroatische literatuur Vier verhalen en een toneelstuk van Miro Gavran

Nieuw: Kroatische literatuur in Nederland 16 – Vier verhalen en een toneelstuk van Miro Gavran

Selectie uit het oeuvre van Miro Gavran, Kroatië’s meest vertaalde schrijver en toneelschrijver vandaag. Vier verhalen en een toneelstuk bevat een selectie uit het oeuvre van Miro Gavran met werk uit zijn vroege én uit zijn latere jaren. Hij heeft een bijzonder inzicht in de menselijke psyche waarvan hij volop gebruik maakt; hij is er een meester in de lezer op het verkeerde been te zetten. Hij neemt je op een altijd verrassende wijze mee langs menselijke imperfecties en dwaalwegen. En het einde is altijd onverwacht, niets is wat het lijkt.
Na de roman ‘Kafka’s vriend’ is dit het tweede boek van Miro Gavran dat in Nederland wordt uitgegeven. Met ‘Kafka’s vriend’ won de bekende Kroatische schrijver en dramaturg Miro Gavran (1961) de Prijs voor het beste literaire werk in 2011 van de Kroatische Academie van Kunst en Wetenschappen. Gavran is een zeer productieve, populaire, veel vertaalde en over de hele wereld uitgevoerde auteur van toneelstukken, korte verhalen, romans en jeugdliteratuur. Hij heeft verscheidene Europese prijzen op zijn naam, evenals een eigen theaterfestival, Gavranfest in Slowakije en Polen, waar uitsluitend zijn stukken worden gespeeld. Kafka’s vriend is zijn eerste naar het Nederlands vertaalde roman, uitgebracht door bibliotheek KLIN, Kroatische Literatuur In Nederland.

Auteur: Miro Gavran

Uitgever: Klin

Vertaald door: Sanja Kregar, Emma Kosanović

ISBN: 9789492160171

Druk: 1 april 2020

194 pagina’s