Grote Prijs Mariette Vanhalewijn -1 augustus

Grote Prijs Mariette Vanhalewijn

Schrijf jij het beste jeugdverhaal?
1 februari 2020 – 1 augustus 2020

Op 25 januari vierden we allen samen de verjaardag van Mariette Vanhalewijn. De dag ervoor mocht zij namelijk 80 kaarsjes uitblazen! En of zij volop in de bloemetjes werd gezet: er was taart (en een beetje bubbels), er werd voorgelezen en die dag was het ook de start van een prachtige tentoonstelling. Een tentoonstelling die je trouwens nog heel de maand februari kan bewonderen in de bib. Ontdek het hele oeuvre van de schrijfster en ervaar hoe internationaal bekend de schrijfster was, met vertalingen tot in het Verre Oosten.

Naar aanleiding van haar verjaardag én als extra cadeau voor Mariette Vanhalewijn organiseert de stad Ninove daarnaast de wedstrijd ‘Grote Prijs van de stad Ninove voor het beste Jeugdverhaal’. Iedereen vanaf 16 jaar mag deelnemen. Haal die pennen dus maar boven, laat je inspireren door de mooie verhalen van Mariette Vanhalewijn en wees creatief! Schrijf het vlot en boeiend neer zodat het  gelezen en verteld kan worden aan jonge kinderen. Dromen, wensen, hoop, avontuur… Ver weg of dichtbij. Het verhaal in je hoofd dat eruit wil. Een verhaal dat vrolijk, grappig, spannend of misschien een beetje verdrietig is.

De voorwaarden kort op een rijtje:

  • Deelnemers moeten 16 jaar of ouder zijn.
  • Thema van de wedstrijd: ‘Als vogels in de lucht’.
  • Deelnemen kan van 1 februari 2020 tot 1 augustus 2020. Het verhaal moet ten laatste 1 augustus ingediend worden.

En een wedstrijd zonder prijs? Dat kan niet! Aan de wedstrijd is een prijzenbedrag van 2000 euro verbonden.

Hoor je de vogeltjes al fluiten en sta je te popelen om deel te nemen? Ontdek snel alle voorwaarden op https://ninove.bibliotheek.be/wedstrijdjeugdverhaal. Wie weet word jij wel één van de volgende bekende Ninovieters!