Recent verschenen: ‘De menselijke maat’ van Roberto Camurri

Recent verschenen: ‘De menselijke maat’ van Roberto Camurri

Fabbrico is een slaperig dorp tussen Parma en Bologna. Het telt een viertal straten te midden van uitgestrekte velden. Iedereen kent elkaar, en het lijkt alsof de inwoners nooit zullen ontsnappen aan een saai en rustig leven in de provincie. Tijdens een lange hete zomer ontstaat er een driehoeksverhouding tussen de jonge vrienden Anela, Davide en Valerio. Uiteindelijk besluit Valerio Fabbrico te verlaten, en in de jaren die volgen realiseren de drie vrienden zich wat de gevolgen zijn van de keuzes die ze in hun jeugd hebben gemaakt.

De menselijke maat is een prachtige en hypnotiserende roman in verhalen, over vriendschap en liefde, over vertrouwen en verraad. Davide, Valerio en Anela worstelen allen met een onverklaarbaar schuldgevoel, en zoeken wanhopig naar de middelen om inhoud en vorm te geven aan hun leven.

“Het boek bestaat uit elf hoofdstukken, die ieder op zich al een prachtig, ontroerend verhaal vormen. ” Lees hier op Hebban een artikel van Manon Smits, de vertaler van dit boek.

Uitgever: De Bezige Bij

Auteur: Roberto Camurri
Vertaald door Manon Smits
Nederlands Hardcover
ISBN: 9789403172804
Druk 1 : oktober 2019
224 pagina’s