Nieuw: ‘De hond die overstak’ van Jaap Krol

Nieuw: ‘De hond die overstak’ van Jaap Krol

Veel mensen in de verhalenbundel De hond die overstak vechten tegen zichzelf, maar nog meer tegen anderen. Het zijn einzelgängers die aan zelfoverschatting lijden, opportunisten die zich buitenspel wanen of roekeloze bankzitters voor wie vluchtgedrag een manier van overleven is. Er zijn natuurlijk veel meer kwalificaties te bedenken – “idioot’, “mannetje’, “flapdrol’ – maar je kunt ook overdrijven. Er zijn ook nog de hopeloze naïevelingen of de sluwe weldenkers, die zich noodgedwongen in moeten laten met deze lieden. De kracht van deze verhalen is ook dat ze zich afspelen tegen de meest alledaagse decors. Dat kan een portiekflat zijn, maar ook een kantoor of een stadsbus. Verhalen die schuren en scheuren, op weg naar het demasqué.

Auteur: Jaap Krol
Uitgever: Uitgeverij Kleine Uil
Nederlands Paperback
ISBN: 9789493170209
Druk 1: mei 2020
128 pagina’s