Welkom!

Welkom op deze website die volledig in het teken staat van ‘het korte verhaal’.

Het wordt de laatste jaren steeds vaker geroepen: het korte verhaal krijgt in het Nederlands taalgebied niet de aandacht die het verdient. Gelukkig komt er daardoor steeds meer aandacht voor dit bijzondere genre.

Op deze website probeer ik zoveel mogelijk informatie over het korte verhaal te verzamelen. Enerzijds zal ik naar de leeskant kijken en hier zoveel mogelijk proberen te vermelden welke bijzondere verhalen en verhalenbundels er verschenen zijn. In het verlengde daarvan zal ik interviews plaatsen met de auteurs van deze verhalen, maar ook links naar waar korte verhalen (gratis) te lezen zijn of waar de bundels te koop zijn.
Anderzijds zal ik naar de schrijfkant kijken en zoveel mogelijk schrijftips verzamelen, alsook links naar cursussen/ workshops en schrijfwedstrijden voor korte verhalen.

De informatie op deze website zal voornamelijk gericht zijn op een Nederlandstalig publiek, maar omdat er in het Engels nu eenmaal veel meer informatie is over het korte verhaal en veel meer aandacht voor dit genre is, zal ik ook geregeld Engelstalige schrijftips plaatsen, alsook links naar Engelstalige korte verhalen die gratis online te lezen zijn.

Mocht je iets missen of een goede tip voor me hebben, stuur me dan zeker een persbericht via mail of een berichtje via Twitter.

 

Carien Touwen

Hoofdredacteur Het korte verhaal. info