Nieuw: ‘Maar waar kom je écht vandaan?’ – Robert Vuijsje

Nieuw: ‘Maar waar kom je écht vandaan?’ – Robert Vuijsje

Verhalen over de Nederlandse identiteit

Van Akwasi tot Ahmed Marcouch, van Özcan Akyol tot Sandra Reemer en van Barry Hay tot Gerda Havertong.

De eerste vraag is altijd: waar kom je vandaan? Gevolgd door: maar waar kom je écht vandaan? Iedere Nederlander die er kennelijk niet Nederlands uitziet kent deze vragen. Wie hoort erbij in dit land en wie juist niet? En waarom is het gesprek hierover zo ongemakkelijk geworden en zelfs ontspoord?
De afgelopen jaren sprak Robert Vuijsje voor de Volkskrant met honderden landgenoten over hun afkomst en welke rol die speelt in het dagelijks leven. Het leverde een boek op dat onmisbaar is voor wie het moderne Nederland wil begrijpen.

Auteur: Robert Vuijsje
Uitgever: Lebowski
Nederlands Paperback
ISBN: 9789048859634
Druk 1: augustus 2020
416 pagina’s