Nieuw: ‘Waarom ik schrijf’ Verhalende essays van George Orwell

Nieuw: ‘Waarom ik schrijf’ Verhalende essays van George Orwell

George Orwell was in de eerste plaats een essayist. Van 1928 tot aan zijn vroegtijdige dood in 1950 produceerde hij een buitengewone reeks beschouwingen waarin hij zijn licht liet schijnen op de beladen tijd waarin hij leefde en schreef.

Deze verzameling bevat klassiekers zoals “Waarom ik schrijf’ en “Een olifant omleggen’ alsook minder bekende journalistieke artikelen en passages uit zijn oorlogsdagboek. Of het nu gaat om de gruwelen van Orwells jongensjaren in een Engels internaat of de bezienswaardigheden, geluiden en geuren van de Spaanse burgeroorlog, deze verhalende essays verweven het persoonlijke en het politieke in een onmiskenbare stijl die zowel kraakhelder als van een briljante complexiteit is.

“Het storende van Orwell lezen op de camping is dat je er voortdurend zin van krijgt om politiek actief te worden […] Zijn beste essays zijn beter geschreven dan zijn beste romans.’– Arjen van Veelen

Auteur: George Orwell
Uitgever: de Arbeiderspers
Nederlands Paperback
ISBN: 9789029542364
Druk 1: oktober 2020
336 pagina’s