Schrijfwedstrijd familieverhalen -11 dec

Schrijfwedstrijd familieverhalen

Het thema van Nederland Leest is dit jaar ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’. Biblionet Groningen haakt hierop in met een schrijfwedstrijd rond het thema familieverhalen.

We kennen allemaal de familieverhalen die op feesten en bijzondere dagen voorbij komen. Grappige, ontroerende of alledaagse anekdotes worden van generatie op generatie doorverteld. Maar er zijn ook verhalen waar niet over gesproken wordt of waar weinig over bekend is. Biblionet Groningen daagt jong en oud uit om in deze familieverhalen te duiken en ze op te schrijven. Van de winnende verhalen wordt een luisterboek gemaakt.

Zo doe je mee

Voel jij je geïnspireerd en wil je meedoen? Mail dan voor 11 december 2020 jouw verhaal van maximaal 1500 woorden naar schrijfwedstrijd@biblionetgroningen.nl. Inleveren bij je eigen bibliotheek mag natuurlijk ook. Vermeld bij je inzending ook je naam, telefoonnummer en e-mail adres. 

Inspiratie

Ter inspiratie biedt Biblionet Groningen twee gratis online workshops aan. Op woensdag 18 november kun je meedoen aan de workshop Delpher: op zoek naar het verleden. In Delpher vind je miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die je allemaal kunt doorzoeken. Hoe dit werkt, ontdek je in de workshop. Aanmelden kan via onze site. En op woensdag 25 november is er een workshop Autobiografisch schrijven, via Zoom. In korte schrijfrondes haal je voorvallen op of schrijf je over bijzondere of alledaagse familieleden. Schrijf je alvast in want het aantal deelnemers is beperkt.

Bron: website Biblionet Groningen