Nieuw: ‘Vergeten verhalen van de Zee’ – Katrien Vervaele

Nieuw: ‘Vergeten Verhalen van de Zee’ – Katrien Vervaele

Wat heeft de zeeduivel te zien met pastoors en nonnen op de kaai? Wat hebben zeemeerminnen te maken met verdronken dorpen? Welke rol speelt een ezel bij een uit zee opgevist Mariabeeld? Hoe komt het skelet van een vinvis in een kathedraal te hangen? Waarom kiest een visser voor de tatoeage van een zeemansgraf?

Dit boek bundelt een eigenzinnige verzameling vertellingen en verhalen op de grens tussen realiteit en fantasie. Oude sagen en legenden worden verweven met plukjes geschiedenis, anekdotes uit de visserij en hier en daar een persoonlijke toets. Want dienen verhalen niet steeds opnieuw verteld te worden en met verse inkt herschreven? Zoals de door zon en zout verbleekte tatoeages kunnen worden hertekend met een paar naalden en een potje ankerdechien.

Auteur: Katrien Vervaele
Uitgever: Exhibitions International
Nederlands Paperback
ISBN: 9789058566591
Druk 1: november 2020
176 pagina’s