Nieuw: ‘Het raadsel van het denkende konijn en andere verhalen’ van Clarice Lispector

Nieuw: ‘Het raadsel van het denkende konijn en andere verhalen’ van Clarice Lispector

Volstrekt unieke verhalen over slimme huisdieren

In ‘Bijna waar’ vertelt de hond van de schrijfster hoe het zit met de kippen van de buurvrouw en de kwaadaardige vijgenboom. In ‘De vrouw die de vissen doodde’ haalt Lispector liefdevol alle dieren aan die ze ooit had, tot de aap Lisette toe. Het titelverhaal gaat over een konijn dat op mysterieuze wijze altijd weer ontsnapt.

De romans en korte verhalen van Clarice Lispector worden gewaardeerd door een groeiende groep nieuwe lezers. In haar kinderverhalen dringt ze door tot de diepste gedachten van haar huisdieren.

  • Auteur: Clarice Lispector
  • Illustrator: Gerda Dendooven
  • Vertalers: Arthur Japin, Benjamin Moser
  • Uitgeverij: Querido
  • Hardcover
  • ISBN: 9789045123615
  • Publicatiedatum: 24-11-2020

Clarice Lispector (1920-1977) behoort ontegenzeggelijk tot de grootste twintigste-eeuwse auteurs van het Latijns-Amerikaanse continent en was de meest vernieuwende en oorspronkelijke Braziliaanse schrijfster van haar tijd. Haar complexe, soms experimentele oeuvre telt zowel romans en verhalen als autobiografisch werk.