Crowdfunding voor de J.M.A. Biesheuvelprijs 2021 is begonnen

De crowdfunding voor de J.M.A. Biesheuvelprijs 2021 is begonnen. Help hier mee het prijzengeld te verzamelen voor de beste verhalenbundel van het afgelopen jaar.

Helpt u mee het korte verhaal de aandacht te geven die het verdient?

2020 was een moeilijk jaar, ook voor de J.M.A. Biesheuvelprijs. Op 30 juli overleed onze geliefde naamgever Maarten Biesheuvel op 81-jarige leeftijd. In februari konden wij de prijs voor dit jaar niet uitreiken, waardoor de winnaar van 2019, Maria Vlaar, pas in 2021 een opvolger krijgt.

Wat?
De J.M.A. Biesheuvelprijs is de eerste en enige prijs voor de beste Nederlandstalige korteverhalenbundel. Het is bovendien de enige literaire prijs die geheel wordt gecrowdfund: het totale bedrag dat via Voordekunst wordt gedoneerd, gaat naar de winnende schrijver. De prijs is vernoemd naar J.M.A. Biesheuvel, een van de grootmeesters van het korte verhaal. Eerdere prijswinnaars zijn Rob van Essen, Marente de Moor, Maarten ’t Hart, Annelies Verbeke en Maria Vlaar.

Waarom?
Waar er in Nederland talloze gerespecteerde prijzen bestaan voor romans, non-fictiewerk, thrillers en wat al niet meer, ontbrak het ons tot een aantal jaar geleden nog aan een prijs voor boeken met korte verhalen. Om het korte verhaal en de schrijvers ervan de erkenning te geven die ze verdienen en vooral om te laten zien dat korte verhalen een volwaardig, prachtig genre vormen, is er sinds 2015 de J.M.A. Biesheuvelprijs. Spreek ook je waardering uit en help het korte verhaal de spotlight in!

U kunt HIER doneren.

Uitreiking
De J.M.A. Biesheuvelprijs wordt op 14 februari uitgereikt in Amsterdam. Er wordt nog gezocht naar de precieze vorm, wat afhangt van de dan geldende coronabeperkingen.
Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rond de prijs via:
www.jmabiesheuvelprijs.nl
www.facebook.com/jmabiesheuvelprijsTwitter: @biesheuvelprijs