Nieuw: ‘De verdwenen koning van Frankrijk en andere verhalen’ – Paul Dentz

Nieuw: ‘De verdwenen koning van Frankrijk en andere verhalen’ – Paul Dentz

Uit de verhalen van deze bundel spreekt de passie voor de geschiedenis. Het zijn niet alleen de feiten, maar ook de lessen, de morele uitkomsten, het falen en het menselijk onvermogen die het beeld compleet maken. Historie in de ruimste zin van het woord. De inhoud met onder andere: – De verdwenen koning van Frankrijk – De steen van Rosetta – De opstand op het slavenschip Meermin – De tiran van Clipperton eiland – De Wederdopers – The God Machine – Berezina – Giacomo Casanova – De aanslag op Napoleon – Han van Meegeren – Een vergeten bloedbad – Een schrijver in oorlogstijd – Lorredraaiers – Dienstplicht onder Napoleon De graal en het geheim van de pastoor

Auteur: Paul Dentz
Uitgever: Aspekt B.V., Uitgeverij
Nederlands Paperback
ISBN: 9789464240047
Druk 1: december 2020
218 pagina’s