Twaalfde tweejaarlijkse kortverhalenwedstrijd Deinze – 1 mei

Twaalfde tweejaarlijkse kortverhalenwedstrijd Deinze

Het stadsbestuur van Deinze en de stedelijke Cultuurraad organiseren voor de twaalfde keer de biënnale kortverhalenwedstrijd. 

Het kortverhaal is een literair genre dat uit fictionele prozateksten bestaat en dat vanaf de 19e eeuw tot bloei kwam. Het kortverhaal begint meestal midden in de handeling (‘in medias res’) en stelt één personage en één gebeurtenis centraal, die licht werpt op het karakter of het leven van die figuur. Vaak worden min of meer alledaagse gebeurtenissen transparant en verwijzen ze naar een wezenlijk menselijk probleem. Doorgaans heeft het verhaal een abrupt, verrassend open einde. Bovendien dient het verhaal psychologisch goed onderbouwd te zijn.

Voor de twaalfde biënnale schrijverswedstrijd in Deinze wordt een nog niet gepubliceerd Nederlandstalig kortverhaal gevraagd van maximum 12.000 tekens – exclusief spaties – over een onderwerp naar keuze van de auteur. De wedstrijd staat zowel open voor Deinzenaars als niet-Deinzenaars. 

Ten laatste op 1 mei 2021 dient het verhaal te worden ingediend via het online inschrijfformulier.

Elke auteur mag slechts één kortverhaal inzenden. 

Er wordt een jury samengesteld die bepaalt welke de drie beste inzendingen zijn.

De drie winnende verhalen worden in eigen beheer uitgegeven in een verhalenbundel die aan de aanwezigen wordt uitgedeeld tijdens de prijsuitreiking (najaar 2021). De eerste prijs bedraagt 750 euro, de twee vermeldingen zijn elk goed voor 250 euro.

Klik hier voor het volledige reglement van deze #schrijfwedstrijd.

4 Reacties

 1. Goedendag,
  Graag wil ik een verhaal insturen voor deze wedstrijd. Mijn vraag is: wat wordt bedoeld met 12.000 tekens, met nadruk op tekens. Betekent dat inclusief de leestekens? Op mijn pc kan ik alleen lezen dat mijn verhaal 10.965 woorden bevat, geen aparte vermelding van leestekens. Ik twijfel dus of mijn verhaal de juiste hoeveelheid ‘tekens’ bevat. Kunt u mij een antwoord daarop geven? Alvast bedankt. Hartelijke groet,

  • Beste Josée, dit kunt u het beste aan de organisator van de wedstrijd vragen.
   Of even zoeken in de software die u gebruikt. Bij mijn weten geeft Word het aantal leestekens wel weer.

 2. “Laat een reactie achter” lijkt me niet het online inschrijfformulier. Maar verder onderaan de pagina is niets te vinden.

 3. Mijn excuses Andre, ik heb het bericht aangepast. U moet via de link naar de website van de organisator van de wedstrijd gaan, daar zult u het inschrijfformulier vinden.
  Het Korte Verhaal organiseert deze wedstrijd niet zelf, wij maken een overzicht van schrijfwedstrijden voor korte verhalen die er te vinden zijn in het Nederlands taalgebied.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.