Week van het Korte Verhaal: 14 t/m 21 februari 2021

Week van het Korte Verhaal

De uitreiking van de J.M.A. Biesheuvelprijs, elk jaar in februari, is tevens de aftrap voor de landelijke Week van het Korte Verhaal: een initiatief van Linnaeus Boekhandel (Amsterdam).

De Week van het Korte Verhaal is ontstaan uit liefde voor het genre dat in de literaire wereld nog steeds gezien wordt als ondergeschoven kindje. Door ten minste één week per jaar het korte verhaal uit te lichten, hopen we een breder publiek kennis te laten maken met de kracht van het korte verhaal, om zo het genre een steviger fundament te geven en het de ereplaats te geven die het verdient in de literatuur.

Tiende editie WvhKV

Wat een feestelijke tiende editie had kunnen worden, raakte ondergesneeuwd door een virus, een lockdown, de winkelsluiting, een eindeloze stroom webbestellingen, bezorgrondes en dan nog thuisonderwijs, avondklokken, extra gezond koken, semiverplichte ommetjes en een Siberisch koufront.

Van een heerlijk analoge baan zaten we ineens dagen achtereen aan een scherm gekluisterd om mails te beantwoorden, bestellingen te verwerken, te vergaderen. Het ontbrak ons aan moed en energie om een digitale versie van de WvhKV uit de grond te stampen. De liefde voor het korte verhaal dragen wij toch het liefste persoonlijk uit, in levenden lijve. Dit laat onverlet dat er mooie bundels verschijnen, dat er toch een editie komt van Uitgelezen verhalen en natuurlijk dat de J.M.A. Biesheuvelprijs wordt uitgereikt!

Bron: website WvhKV