Schrijfwedstrijd Taal voor de Toekomst – 1 sept

Schrijfactie: Taal voor de toekomst

Heeft de zee een moraal, bewustzijn, gevoelens?

De zee als maat der dingen, het kan, laat de samenwerking tussen mens en taalmachine zien. Wat willen de bruinvis en het kiezelwier? Tientallen lezers gingen in gesprek met een taal-algoritme dat namens de zee leert spreken. De poëtische, ietwat raadselachtige teksten van het ‘orakel’ raakten een gevoelige snaar.

Ga deze zomer in gesprek met de Noordzee en schrijf mee aan een alternatief Noordzeeakkoord waarin de zee meebeslist over zijn toekomst. Leef je uit. Vraag de zee om advies. Bedenk nieuwe taalregels en ritmische woorden waarin de grondruis van de Noordzee doorklinkt. Ontleen inspiratie aan de lerende taalmachine die namens de zee leerde spreken in herwilderde taal. Wat zegt de zee over het Noordzeeakkoord 2030? Ga te rade bij vissen, wieren en krabben. Luister naar de golven. Leg indrukken vast, wees creatief met taal en herschrijf met de zee in gedachten passages uit het akkoord. Inzendingen in de vorm van literair proza, een manifest, gedicht, rap of een muzikale compositie zijn ook welkom.

Stuur je bijdrage voor 1 september naar taalvoordetoekomst@groene.nl. De inzendingen worden eind september op Springtij 2021 aangeboden aan topbestuurders en onderzoekers. De Groene plaatst een selectie online. Ga voor informatie en inspiratie naar taalvoordetoekomst.nl.

Bron en meer informatie: De Groene en Taal voor de Toekomst.


2 Reacties

  1. Beste Ferry,
    De inzendtermijn van de schrijfwedstrijd van Het Korte Verhaal is gesloten. Voor bovenstaande wedstrijd zal u uw bericht naar de organisatie moeten sturen, maar ik denk dat ook deze schrijfwedstrijd ten einde zal zijn.
    Met vriendelijke groet,

    Carien

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*