Schrijven Magazine start literair tijdschrift Alice

Schrijven Magazine breidt uit met Alice, een literair tijdschrift van 8 tot 16 pagina’s dat vanaf nu integraal onderdeel wordt van Schrijven Magazine en zich exclusief zal richten op nieuw, onbekend talent.alice

Hoofdredacteur Frank Noë vertelt op hun website:  ‘Het aantal publicatiemogelijkheden voor beginnende schrijvers is de laatste jaren sterk afgenomen. Verschillende literaire tijdschriften zijn gestopt, en de tijdschriften die overbleven reserveren betrekkelijk weinig ruimte voor nieuw, onbekend talent. De bezoekers van Schrijven Online snijden dat probleem geregeld aan, dus dachten wij: waarom springen wij niet in dat gat?’

De naam Alice blijkt een eerbetoon aan Alice Munro, de Nobelprijswinnares. En natuurlijk ook een beetje aan Alice in Wonderland.  Het magazine gaat zich richten op zowel korte verhalen als gedichten.

Schrijven Magazine en dus ook Alice heeft een gedrukte oplage van 9.000 exemplaren. Ze starten voorlopig met 8 pagina’s, met ruimte om uit te breiden naar 16 pagina’s. Het magazine zal vol inzetten op nieuw en onbekend talent. Ze gaan geen bevriende schrijvers vragen of ze verhalen of gedichten willen aanleveren.

Meer informatie over Alice en informatie over kopij inzenden is HIER te vinden.