Verhalenbundel: ‘Alle verhalen’ van Carson McCullers

‘Alle verhalen’ van Carson McCullers ; vertaald door en met een nawoord van Molly van Gelder

Carson McCullers schreef vijf romans en negentien verhalen. Haar eerste toen ze nog geen twintig was; negen daarna toen ze creative writing studeerde aan New York University. Een daarvan, ‘Wunderkind’, werd meteen gepubliceerd in een vooraanstaand literair tijdschrift.
Haar belangrijkste thema’s zijn al zichtbaar in de verhalen: onbeantwoorde liefde, afwijzing, vervreemding, eenzaamheid: onderwerpen die ook in haar eigen leven een rol speelden. McCullers heeft de gave om dat alles met haar lyrische, invoelende stijl een zekere licht¬heid te geven, door haar verrassende beelden, ironie en lichte spot, en haar altijd rake beschrijvingen.
Afgezien van twee toneelstukken, enkele gedichten en een bundel kinderversjes is met deze uitgave haar complete fictie voor de Nederlandstalige lezer beschikbaar.

Auteur: Carson McCullers
Uitgever: Athenaeum
Nederlands Paperback
ISBN: 9789025313500
Druk 1: september 2021
296 pagina’s