Literair evenement: Saint Amour in Leuven/ Brugge/ Brussel/ Gent

Literair evenement: Saint Amour in Leuven/ Brugge/ Brussel/ Gent

Amor omnia vincit. Of: de liefde overwint alles. De Romeinse dichter Vergilius schreef het, vele eeuwen geleden. Later werd zijn boodschap op doek hertaald door de Italiaanse barokkunstenaar Caravaggio. Vandaag is het onze beurt om de liefde te bezingen, na maanden van stilstand en isolement. Voor de nieuwe Saint Amour – de 27ste alweer – gooien we ramen en deuren open en trekken we de wijde wereld in. Samen met acht schrijvers en dichters en hun betoverende oeuvre.

Het thema van deze Saint Amour is reizen, een invalshoek die we delen met Europalia Trains & Tracks met wie we het locatieproject Tussen de lijnen opzetten. Voor deze gelegenheid schreven Thomas GunzigCaroline LamarcheLisette LombéLize SpitErwin Mortier en Rob van Essen een moderne stationsroman. Tijdens onze tournee worden zij vergezeld door niemand minder dan Raoul de Jong en Marieke Lucas Rijneveld. Er is ook live muziek door Dijf Sanders. En Sven Speybrouck presenteert.

Meer informatie op deze website.

Februari 2022
16/02LEUVEN 20:00
30CC/Schouwburg 
17/02BRUSSEL 20:00
KVS 
18/02BRUGGE 20:00
Stadsschouwburg 
21/02GENT 20:00
NTGent