Verhalenbundel: ‘Een meedogenloos gehoor’ van Mauk Westerman Holstijn

Verhalenbundel: ‘Een meedogenloos gehoor’ van Mauk Westerman Holstijn

Niets is wat het lijkt in de verhalen van de debuterende Mauk Westerman Holstijn. Juist waar alles gewoon schijnt, is er iets merkwaardigs aan de hand. Met een onderhuidse spanning trekt hij ons in een wereld achter de bekende wereld, de keerzijde van onze realiteit.
‘De verhalen van Mauk Westerman Holstijn hebben me getroffen. Ze zijn, ondanks hun doorgedreven logica en ondanks hun (dikwijls terechte) cynisme, ontregelend. Ze getuigen van een fantasie zoals je die alleen bij koortslijders of lsd-verslaafden kunt aantreffen.
Als je er een aantal hebt gelezen, kijk je met andere ogen naar de wereld – die lijkt plotseling uitgestrekter en veelomvattender dan voorheen. En dát, die kanteling van je blik, is precies wat ware kunst beoogt.’
– Daan Remmerts de Vries

Auteur: Mauk Westerman Holstijn
Uitgeverij: Querido
Nederlands Paperback
ISBN: 9789021436500
Druk 1: januari 2022
184 pagina’s