Feelgood zomerschrijfwedstrijd van De Verhalenfabriek & Online Schrijfschool – 30 april 2022

Schrijf een zomers feelgoodverhaal en win een uitgeefcontract.

Pak nu je kans en doe mee aan deze zomerse feelgood schrijfwedstrijd. Schrijf een kort verhaal in zomerse sferen en neem ons mee naar een tropisch eiland met die knappe barman van dat leuke cocktailbarretje, of een avontuurlijke kampeertrip in de Schotse Hooglanden. Of sta jij liever te dansen op een festival en beland je per ongeluk in de verkeerde tent? Of wie weet blijf je deze zomer wel lekker thuis en durf je eindelijk op die leuke buurman of -vrouw af te stappen.

Gaat jouw schrijvershart hier sneller van kloppen en begint er al iets te borrelen? Klim dan nu in de pen en doe mee aan deze schrijfwedstrijd met het thema ‘zomer’.

Je hebt drie maanden de tijd om jouw zomerse feelgoodverhaal te schrijven. Van februari tot en met 30 april 2022 kan je jouw verhaal insturen. Het verhaal mag tussen de 20.000 en 30.000 woorden lang zijn. Het overkoepelende thema is ‘zomer’, maar voel je vrij om hier helemaal je eigen draai aan te geven zolang het in het feelgoodgenre valt!

Alle informatie over deze schrijfwedstrijd kun je HIER vinden op de website van de organisatie

2 Reacties

  1. Op jacht
    James en Sophie besluiten samen een roadtrip door Zuid-Frankrijk te gaan doen. Ze huren een mint groen Volkswagen busje bij de garage op de hoek en gaan zonder plan op pad. Ze rijden richting Frankrijk en maken de eerste stop in het romantische Parijs. Ze wandelen hand in hand door de kleine sfeervolle straatjes. Bij de Eiffel toren maken ze een typische ‘ik was in Parijs’ selfie en dan wordt er een koffie break ingelast. Ze bestellen een heerlijk kopje koffie met een croissant in een café vlakbij het kanaal. Daarna wordt de trip vervolgd. Wanneer ze voorbij het drukke Parijs zijn kunnen de voetjes op het dashboard en is het tijd voor een uitdagend spelletje. Sophie besluit te starten met doen, durf of de waarheid. James bijt het spits af en kiest gelijk voor durf. Sophie laat haar ondergoed onder haar rokje zakken terwijl ze hem aankijkt. James krijgt rode wangen en streelt haar over haar been langzaam naar boven. De opdracht luidt als volgt: Tijdens het rijden je vriendin verwennen. Sophie geniet en kreunt hardop, waarna James zijn zicht op de weg wat verliest. Hij slingert naar de andere kant en een vrachtwagen toetert en vloekt. Het is tijd voor de volgende opdracht. Sophie kiest voor doen en maakt de riem van James zijn broek alvast los. James zijn opdracht is om hem vieze dingen in zijn oor te fluisteren, en hem hierbij niet aan te raken. Ze zijn beide zo opgewonden en hongerig dat ze ervoor kiezen om een stop te maken. Naast de weg zien ze een bordje met een wegrestaurant over 900 meter. Wanneer de auto aan de kant, tussen de vrachtwagens staat besluit Sophie bovenop James te gaan zitten. Ze genieten volop en kreunen het uit. Totdat er op de raam wordt geklopt door de bestuurder links van hen. Snel trekken ze hun kleren aan en haasten zich naar het restaurant. Daar bestellen ze een burgermenu met Franse frietjes en een cola zero. Sophie likt hierbij haar vingers af terwijl ze James ondeugend blijft aankijken. Het was een lange en hete dag, ze besluiten het bed in de camper even op te zoeken en vallen al snel in elkaars armen in slaap. De volgende ochtend halen ze bij het tankstation beide een sandwich en dan kan de trip weer voortgezet worden. Na een aantal uren komen ze aan in de Côte d’Azur. ‘Bestemming bereikt’ horen ze door de speakers. Daar zijn ze dan, in het mooie Saint Tropez! Het prachtige havenplaatsje in het zuiden van Frankrijk. Hier wonen veel sterren en wordt ook wel een luxe kustplaats genoemd. Het is een sfeervol en authentiek plaatsje. De zon gaat al onder in de verte en samen wandelen ze langs de boulevard richting de haven. Ze belanden in een restaurantje met uitzicht over de grootste jachten. Ze bestellen kreeft met een fles champagne erbij en genieten van het prachtige uitzicht en het avondzonnetje op hun huid. Na een aantal drankjes vraagt James aan Sophie wat haar grootste fantasie in Saint Tropez zou zijn. Sophie fronst haar wenkbrauwen en verteld zachtjes dat ze graag op zo’n super deluxe jacht de liefde zou willen bedrijven. Na het eten maken ze nog een laatste wandeling door de haven voordat ze hun camper opzoeken. Ze komen uit bij een donker en verlaten steegje met daarin luxe jachten in een iets kleiner formaat. Deze zou bij wijze van eerder van Monica Geuze zijn dan van Tiger Woods met zijn jacht ‘Privacy’ van 20 miljoen. Ze klimmen op het dek en maken af waar ze gebleven waren. James legt Sophie languit op het dek en begint haar te zoenen van boven naar beneden. Zachtjes streelt hij haar en gaat bij haar naar binnen. Ze bedrijven de liefde op een luxe jacht. De fantasie van Sophie wordt werkelijkheid. Opeens horen ze luid: ‘HÉ, DAAR ZIJN ZE!!’. James trekt snel zijn broek aan, helpt Sophie in haar topje en string de boot uit en in hun half blote lijven zetten ze het op een rennen. Ze rennen, en rennen totdat ze niet meer gevolgd worden. Ze haasten zich naar de camper en ploffen uitgeput op bed. Dat was me nog eens een avontuur. Bezweet en met een hoge hartslag van de adrenaline geven ze elkaar een knuffel. Ik had dit avontuur met niemand anders willen beleven fluistert James in Sophie haar oor. Ze komen samen in elkaars armen op adem en maken af waar ze gister al aan begonnen waren. De jacht op elkaar.

    • Beste Evelien,
      Het is de bedoeling dat je jouw verhaal naar de organisatie van de schrijfwedstrijd stuurt.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.