Schrijfwedstrijd Schrijven Online: ultrakorte verhalen – deadline 7 april 2022

Schrijven Online organiseert met auteur Jan Vantoortelboom een ultrakorte verhalen (UKV) schrijfwedstrijd met het thema ‘nieuw begin’. 

Schrijf een ultrakort verhaal binnen het thema ‘nieuw begin’. Een ultrakort verhaal bestaat uit maximaal 99 woorden (exclusief de titel). Iedere schrijver mag één UKV per persoon inzenden. 

Deadline: 7 april

De jury bestaat uit de redactie van Schrijven Online, hoofdredacteur Frank Noë en auteur Jan Vantoortelboom. 
Jan Vantoortelboom (1975) is auteur, columnist en docent aan De Schrijversvakschool Amsterdam en de online schrijversacademie Editio. Zijn tweede roman Meester Mitraillette werd in 2014 door DWDD verkozen tot boek van de maand.  www.schrijfvrijer.nl

De winnaars worden op 22 april bekend gemaakt op onze website, via de nieuwsbrief en onze sociale media kanalen zoals Facebook en Instagram. De winnende verhalen worden gepubliceerd in Alice in Schrijven Magazine. Daarnaast ontvangen de winnaars een bundel met zeer korte verhalen van de grootmeester van het genre: A.L. Snijders. Wij nemen contact op met de winnaars. 

Over A.L. Snijders

A.L. Snijders, pseudoniem van Peter Cornelis Müller, schreef in totaal zo’n 4000 zeer korte verhalen. Velen ervan zijn te lezen geweest in kranten, voorgedragen op radio en tv en gebundeld in boeken. Zelfs vlak voor zijn overlijden in 2021 was Snijders nog druk aan het schrijven. De te winnen bundels zijn Grasses and TreesWapenbroeders en De libelleman.

Bron en meer informatie: website Schrijven Online